







Patelnia żeliwna grillowa, żeliwna grillo-patelnia, patelnia żeliwna do grillowania






Opis
PRODUKT POLSKI
PATELNIA ŻELIWNA GRILLOWA O ŚREDNICY 25 CM Z DREWNIANĄ RĄCZKĄ
Dobrej jakości patelnia żeliwna czy garnek żeliwny to produkty na lata i odpowiednio konserwowane są właściwie niezniszczalne i będą służyły pokoleniom. Nasze naczynia są fabrycznie czernione, czyli wypalane z użyciem tłuszczu co świetnie zabezpiecza ich porowatą powłokę i pozwala na łatwe smażenie bez przywierania.
Naczynia żeliwne są niezastąpione do dań wymagających długiego, powolnego duszenia czy gotowania, a potrawy w nich sporządzane posiadają lepsze walory smakowe i są zdrowsze. Potrawy sporządzone w żeliwnych naczyniach mogą się długo prużyć na wolnym ogniu, przy użyciu minimalnej ilości tłuszczu. Ciężka, idealnie dopasowana pokrywka garnka żeliwnego sprawia, że na małym ogniu danie gotuje się jak w parowarze pod ciśnieniem. Dodatkową zaletą naczyń żeliwnych (bez drewnianych elementów) jest fakt, że można w nich piec również wszelkie rodzaje chlebów.
Naczynia żeliwne pozwalają na mniejsze zużycie energii i nawet na bardzo małym płomieniu ciepło jest równomiernie rozprowadzane po całej powierzchni naczynia a raz dobrze nagrzany garnek długo pozostaje ciepły i pozwala na utrzymanie odpowiedniej temperatury potrawy bez dodatkowego podgrzewania.
średnica patelni żeliwnej grillowej - 25cm
wysokość ścianki - 3 cm
waga patelni - 2,80 kg.
materiał - żeliwo szare
drewniana rączka
patelnia oksydowana
spód patelni żeliwnej obrobiony mechanicznie
zastosowanie: płyta ceramiczna, płyta indukcyjna, kuchenka gazowa
Produkcja Polska!
Przy używaniu naczyń żeliwnych należy pamiętać o :
używaniu rękawic ochronnych, gdyż nagrzewa się cała powierzchnia naczynia, nawet rączki, uchwyty jeżeli wykonane są z żeliwa
Nie należy:
- stawiać rozgrzanego garnka, patelni na niezabezpieczonej powierzchni np. blacie, stole, szkle;
- przechowywać żywności, może to prowadzić do rdzewienia powierzchni;
- zalewać rozgrzanych garnków zimną wodą, gdyż grozi to pęknięciem naczynia;
- myć w zmywarce.
Do usunięcia zabrudzeń wystarczy bieżąca, ciepła woda oraz szczoteczka lub gąbka. Po umyciu należy starannie wysuszyć. Do konserwacji naczyń (po umyciu) wystarczy naniesienie niewielkiej ilości oleju roślinnego.
Opinie o produkcie (0)


Dokładamy wszelkich starań aby Twoje dane osobowe były bezpieczne.
Szczegółowe informacje o przetwarzaniu danych znajdziesz
>>>TUTAJ<<<

katalogi PDF - klimatyzacja samochodowa - znajdź potrzebną część!
* Sprzęgła, napędy - katalog części klimatyzacji samochodowej
* Osuszacze klimatyzacji samochodowej





