Waluty
Sonda
Jakiej firmy drukarki używasz?
Promocje
Uzdatniacz wody do domu, odkamieniacz impulsowy
Uzdatniacz wody do domu, odkamieniacz impulsowy
990,00 zł 890,00 zł 804,88 zł 723,58 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Patelnie ze stali, polskie patelnie ze stali, patelnie ze stali niskowęglowej

Dostępność: niewielka ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 20,90 zł 20.90
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 16,99 zł
bez 23% VAT i kosztów dostawy
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.58824
Producent: -
Kod produktu: T-G-S-P-PM-24-2,4-SPI

Opis

PRODUKT POLSKI

Średnica patelni: 24 cm
Wysokość ścianki: 2,4 cm
Materiał: stal niskowęglowa

Zastosowanie: płyta ceramiczna, płyta indukcyjna, kuchenka gazowa, piekarnik

Patelnia to jeden z najważniejszych sprzętów kuchennych, bo bez dobrej patelni nie da się przyrządzić nawet jajecznicy (o schabowych czy plackach ziemniaczanych nie wspominając). Solidna patelnia ze stali niskowęglowej to produkt na lata. Każdy z nas przecież pamięta czasy kiedy nie było teflonu, a mimo to nasze babcie i mamy smażyły bez przywierania naleśniki, kotlety i wiele innych specjałów polskiej kuchni.
Patelnie ze stali niskowęglowej nie mają żadnej powłoki, więc nie ma ryzyka że ona zniknie po kilku miesiącach użytkowania. Z tego właśnie powodu patelnię stalową przed przystąpieniem do smażenia, trzeba zagruntować, co trudne nie jest.
Patelnię stalową myjemy z dodatkiem płynu do zmywania, płuczemy pod bieżącą wodą, wycieramy do sucha. Następnie na dno patelni wsypujemy grubą warstwę soli kuchennej i prażymy sól na małym ogniu, sól zsypujemy z patelni, wkładamy tłuszcz i smażymy plasterki ziemniaków z solą - smażyć należy przez 15 - 30 min. Następnie należy zlać tłuszcz, patelnię wytrzeć papierowym ręcznikiem do sucha i gotowe. Na początku patelnia ze stali będzie potrzebowała więcej tłuszczu, jednak z czasem wytworzy się naturalna nieprzywierająca powłoka, dzięki czemu smażenie będzie wymagać mniej tłuszczu. Smażenie na cygańskiej patelni wygląda następująco: na patelnię wkładamy tłuszcz i gdy tłuszcz będzie dobrze nagrzany, wkładamy mięso. Mięso musi się usmażyć zanim będziemy go przewracać na drugą stronę. więcej na ...   

Sprawdzone przepisy - Wypróbuj!    

 

 

Copyright Laser Sp. z o.o. Sp.k.
Kopiowanie treści, grafiki, zdjęć bez zgody firmy Laser
zabronione po rygorem odpowiedzialności prawnej.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Regulamin Zakupów
RODO

Dokładamy wszelkich starań aby Twoje dane osobowe były bezpieczne.
Szczegółowe informacje o przetwarzaniu danych znajdziesz 
>>>TUTAJ<<<

 

Statystyki
Produkty:
4918
Kategorie:
821
Nowości:
20
Promocje:
328
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl